fbpx

Exercițiu de imaginație: trotuare fără mașini

Despre mersul pe jos prin București am mai scris aici în trecut. Este un exercițiu civic pe care îl recomandăm din suflet pentru a lua pulsul orașului și a ieși un pic din zona de confort. Pentru mine fiecare excursie se lasă cu 1-2 sesizări depuse când ajung acasă. Durează doar 5 minute să alertezi autoritățile despre diverse nereguli pe care le întâlnești în drumul tău: gunoaie neridicate, gropi sau alte obstacole.

Îi provocăm chiar și pe cei din Primăriile de Sector, ADP-uri, Poliția Locală și Primăria Generală să meargă pe jos măcar 1 dată pe săptamână — doar dacă te pui în postura unui pieton poți înțelege nevoia de a avea trotuare decente.

Exercițiul pe care îl propunem astăzi este unul de imaginație: cum ar arăta trotuarele din București fără mașini parcate? Indiciu: surprinzător de bine! Chiar dacă au denivelări, mici obstacole sau gunoaie pe alocuri, prin simplul fapt că ai loc să mergi civilizat pe trotuar te simți mai confortabil.

Pozele de mai jos sunt făcute pe aceleași străzi, în porțiuni în care mașinile sufocă trotuarul, precum și în locuri în care acesta este protejat fie de stâlpișori, copaci sau borduri înalte. Se simte diferența, nu-i așa?

Haideți să profităm de acest week-end prelungit, în care mulți vor fi plecați din oraș, să ne bucurăm de trotuare goale, aerisite, fără mașini. Și data viitoare când parcăm să ne aducem aminte de sentimentul plăcut de a merge pe jos, nestingherit, confortabil, și să parcam legal și corect, lăsând destul loc pentru pietoni pe trotuare.

Cu această ocazie vă reamintesc și de flyerele #parcheznublochez care apelează la bunul simț al șoferilor rugându-i să lase măcar 1 metru liber pentru pietoni. Numai bune de folosit la nevoie în plimbările voastre. Spor la mers pe jos!

Share: