Campania #parcheznublochez

Un nou proiect Grow Up Romania! #parcheznublochez

De data aceasta este un proiect la care nu mai apelam la autorități, ci la bunăvoința șoferilor care au parcat neregulamentar pe trotuare, ocupând astfel spațiul pentru pietoni. Sunt copii singuri care se întorc de la școală, părinți cu cărucioare, persoane cu dizabilități nevoite să meargă pe stradă, printre mașinile care trec în viteză, pentru că nu au loc pe trotuar. Sperăm ca acest mic flyer galben le va aduce aminte să se gândească și la alții și să parcheze mai atent data viitoare. 

Implică-te și tu:
Te poți alătura ușor inițiativei parcând corect și folosind flyerele noastre. Am realizat și o varianta print-friendly în format A4 cu 2 flyere pe pagina, alb-negru sau color: DOWNLOAD & PRINT PDF.

“If you give them a chance, they’ll do the right thing.”

Mulțumim SAMAS si GrittyHub cât și tuturor părinților care s-au implicat și au început și ei sa pună aceste flyere pe parbrizele diferitelor mașini prin tot Bucureștiul.

Testimoniale:
„În drumul meu astăzi, acolo unde nu am putut trece cu căruciorul și am fost nevoită să o iau pe carosabil (unde nici trotuarul opus nu era o opțiune), am plasat finuț flyerul #parcheznublochez. Culmea e că două dintre mașini aveau sticker cu „baby on board”, deci sper să empatizeze cu mesajul și să fie mai atenți data viitoare când parchează.” – Dana O.

 

Informaţii legale: Conform HG 965/2016 intrată în vigoare pe 21.01.2017 parcarea maşinilor pe trotuare este permisă numai acolo unde există spaţii special semnalizate în acest sens şi dacă este respectat culoarul pentru pietoni de 1m lăţime. Poliţia Locală de Sector este responsabilă pentru a amenda maşinile parcate neregulamentar, aşadar vă încurajăm să faceţi sesizări la numerele de telefon de mai jos.
Important de reținut: angajații Poliției Locale pot aplica amenzi doar celor prezenți la mașină în momentul verificărilor. Altfel, ne putem adresa doar la Brigada Rutieră (email: [email protected]aromana.ro; tel: 021 9544), care pot identifica și sancționa șoferii și fără ca aceștia să fie prezenți la locul faptei.

Share: