Kitul de explorare urbană “Am grijă de Orașul Meu” este o cutie care conține carduri cu noțiuni despre civism și activități potrivite copiilor cu vârste între 4 și 10 ani, numai bune de făcut alături de părinți, bunici sau educatori. Activitățile au ca scop educația urbană, încurajarea spiritului civic, înțelegerea și descoperirea orașului într-un mod original și distractiv. 

🟡  Gândit și realizat de părinții, educatorii și activiștii din comunitatea Grow Up Romania pentru cei mai mici locuitori ai orașului (4 – 10 ani). Civilizația este un proiect comun.

🟡  Teme actuale de educație civică alese cu grijă, adaptate copilăriei la oraș.

🟡  Învățare prin joacă.

🟡  Prilej de conectare între copii și părinți, explorând împreună orașul.

🟡  Cartoane (carduri) A5 cu design prietenos, rezistente pentru utilizări multiple.

 

Despre proiect

Kitul face parte din campania “Am grijă de Orașul Meu” –  proiect de informare și responsabilizare a micilor cetățeni, prin joacă, și totodată de promovare în rândul adulților a importanței educației civice timpurii.

Prin campania “Am grijă de Orașul Meu” și Kitul de explorare urbană ne propunem să contribuim la formarea unei baze de educație civică pentru copii și la creșterea simțului de apartenență la comunitate, care să nască buni cetățeni implicați, care își respectă orașul și locuitorii săi.

Momentan Kitul de explorare urbană “Am grijă de Orașul Meu” este curs de finalizare. Am realizat o serie de carduri și am conturat o parte din ideile pentru restul lecțiilor și activităților din kit.

 👉 Dacă dorești să ne susții pentru finalizarea kitului o poți face AICI.

Ne-am propus să lansăm kitul în 2022. Ne dorim să dăruim o serie de kituri copiilor cu mijloace financiare reduse din București. Considerăm că este nevoie de munca întregii comunități pentru a aduce educația civică timpurie în casele câtor mai mulți copii, pentru a produce cu adevărat o schimbare durabilă.

Urmăriți pagina de Facebook Grow Up Romania pentru noutăți despre Kitul de explorare urbană pentru copii “Am grijă de Orașul Meu”.

 

Despre noi

Asociaţia Grow Up Romania identifică problemele părinților din spațiul public urban, cautând soluții pentru rezolvarea lor, prin acțiuni directe și educația spiritului civic, cu beneficii pentru toți locuitorii orașului. 

Spațiile urbane sunt afectate de probleme ale căror rezolvare ține de educația cetățenilor (trotuare și treceri de pietoni blocate de mașini, excremente de câini, mobilier urban vandalizat, gunoaie). Deși nerespectarea obligațiilor legale poate fi sancționată prin amendă, considerăm că informarea proactivă și educația cetățenească pot schimba mentalități pe termen lung, și sunt cu atât mai eficiente cu cât încep mai devreme. 

Ne poți susține acțiunile AICI. Mulțumim!