fbpx

kit civic pentru copii

Kitul de educație civică și explorare urbană “Am Grijă de Orașul Meu” conține 30 de carduri cu noțiuni despre civism și activități potrivite copiilor cu vârste începând de la 5 ani, numai bune de făcut alături de părinți, bunici sau educatori. Activitățile au ca scop educația urbană, încurajarea spiritului civic, înțelegerea și descoperirea orașului într-un mod original și distractiv. 

🟡  Gândit și realizat de părinții și educatorii din comunitatea Grow Up Romania pentru cei mai mici locuitori ai orașului (+5 ani). Civilizația este un proiect comun.

🟡  Teme actuale de educație civică alese cu grijă, adaptate copilăriei la oraș: cartier, comunitate, reguli de circulație, natura urbană, administrația locală.

🟡  Învățare prin joacă.

🟡  Prilej de conectare între copii și adulți, explorând împreună orașul.

🟡  30 de cartoane (carduri) A5 față-verso, cu formulări prietenoase și design potrivit copiilor, rezistente pentru utilizări multiple.

🟡  Activități ce pot fi repetate la diverse intervale de timp, descoperind lucruri noi la vârste variate.

🟡  Potrivit în Grădinițe și Școli Primare, aliniat cu orele de Dezvoltare Personală, Educație Civică, Săptămâna Altfel, Săptămâna Verde.

Acțiunile proiectului

🟡  August – Noiembrie 2022: Am desfășurat un proiect pilot cu fonduri nerambursabile de la bugetul local al Municipiului București, prin care am oferit gratuit 1500 de kituri pentru copiii din capitală (50 de clase din 24 de școli de stat și 12 comunități partenere). Detalii aici. 

🟡  2023: Continuăm să îmbunătățim și să creștem campania Grow Up Romania de educație civică și explorare urbană pentru copii. Feedback-ul favorabil din partea cadrelor didactice, copiilor și părinților care au participat în cadrul proiectului pilot ne-a determinat să lansăm o versiune a kitului accesibilă tuturor. Revenim în curând cu detalii!

Dacă vrei să te anunțăm atunci când avem noutăți:

👉  ÎNSCRIE-TE AICI

Urmăriți pagina de Facebook Grow Up Romania pentru noutăți despre Kitul de educație civică și explorare urbană pentru copii “Am grijă de Orașul Meu”.

 

Testimoniale proiect pilot

🟡   Andra T., părinte: “Sunt minunate cardurile, sunt ca o cărticică de reguli de conduită în oraș, foarte complexe cu multă informație actuală.”

🟡   Gabriela I., învățătoare: “Am descoperit împreună cu elevii mei kiturile proiectului Am Grijă de Orașul Meu. Ne-au plăcut foarte mult! Am desfășurat deja două activități și urmează multe altele. Vă mulțumim!”

🟡  Lucreția C., învățătoare: “Am integrat ușor kiturile în programa școlară. Elevii vor avea de făcut o activitate în fiecare săptămână, sub formă de proiect în cadrul disciplinei Dezvoltare Personală. Vor lua săptămânal acasă cartonașul cu activitatea, să îl citească și împreună cu părinții.”

🟡  Andreea D., părinte: „Am primit ieri kitul „Am Grijă de Orașul Meu”. Fetița mea a fost încântată, este plin de informații interesante, bine structurate, ușor de parcurs, sugestiile și joculețele propuse sunt antrenante și haioase. Felicitări!”

Despre proiect

Kitul face parte din campania “Am grijă de Orașul Meu” –  proiect de informare și responsabilizare a micilor cetățeni, prin joacă, și totodată de promovare în rândul adulților a importanței educației civice timpurii.

Prin campania “Am grijă de Orașul Meu” și Kitul de educație civică și explorare urbană ne propunem să contribuim la formarea unei baze de educație civică pentru copii și la creșterea simțului de apartenență la comunitate, care să nască buni cetățeni implicați, care își respectă orașul și locuitorii săi.

 👉 Dacă dorești să susții acest proiect o poți face AICI.

Despre noi

Asociaţia Grow Up Romania identifică problemele părinților din spațiul public urban, cautând soluții pentru rezolvarea lor, prin acțiuni directe și educația spiritului civic, cu beneficii pentru toți locuitorii orașului. 

Spațiile urbane sunt afectate de probleme ale căror rezolvare ține de educația cetățenilor (trotuare și treceri de pietoni blocate de mașini, excremente de câini, mobilier urban vandalizat, gunoaie). Deși nerespectarea obligațiilor legale poate fi sancționată prin amendă, considerăm că informarea proactivă și educația cetățenească pot schimba mentalități pe termen lung, și sunt cu atât mai eficiente cu cât încep mai devreme. 

Ne poți susține acțiunile AICI. Mulțumim!