fbpx

Grow Up Romania caută partener civic

Grow Up Romania caută un partener civic de încredere care să se alăture cu suport financiar tuturor proiectelor noastre.

Un partener prin care să creștem impactul pe care îl au proiectele Grow Up Romania de responsabilizare și implicare civică deja începute sau pe care urmează să le lansam în acest an. Să contribuim împreună la un București care să inspire și alte orașe din Romania din punct de vedere implicare civică, un București mai prietenos cu viața de familie.

Cine e Grow Up Romania?

Am pornit la drum cu inițiativa civică Grow Up Romania în 2016, plini de entuziasm și speranță că orice mic gest poate influența o schimbare în bine. Proaspeți părinți, am alocat resurse proprii de timp, cunoștințe și energie pentru a ne documenta și a prioritiza care sunt cele mai importante probleme ale orașului cu care se confruntă părinții și copiii azi. Și am acționat pentru a le rezolva. Am trimis sute de sesizări, am creat campanii de conștientizare / responsabilizare, am discutat cu vecinii, cu educatorii copiilor, am distribuit flyere și postere prin oraș, ne-am folosit cu succes de social media ca să ne facem mesajele cunoscute.

În tot acest timp ne-am informat despre cum putem determina autoritățile să răspundă la sesizări într-un mod constructiv și despre cum le putem implica activ în proiecte. Încet, încet, inițiativa noastră a crescut odată cu acțiunile noastre, și am devenit ONG. Ne mândrim că am ajuns să avem proiecte preluate inclusiv de autorități, precum “Strânge după câinele tău” – Primăria Sector 6 și Politia Locală Sector 2 și care astfel au avut un ecou mai puternic.

De ce să devii partener civic al Grow Up Romania?

A venit momentul să cerem o mână de ajutor pentru a avea un impact mai mare cu proiectele în derulare, dar pe care nu le putem crește din motive de resurse limitate: bani, timp, oameni. Până acum tot ce am realizat și construit a fost prin implicarea noastră exclusiv, adică 5 membre fondatoare și voluntari cărora le suntem extrem de recunoscători.

Planurile sunt mari pentru că avem multe de făcut, multe de schimbat și de îmbunătățit pentru un oraș mai prietenos cu copiii noștri. Pentru asta, ne cautăm un partener civic care să ne susțină activitatea, să ne ajute financiar, iar noi ne vom asigura că oricine știe de noi va afla și de partenerul nostru.

Toate proiectele pe care le-am dezvoltat până acum au avut rezultate demne de luat în calcul datorită acțiunilor punctuale pe care le-am implementat. Ne dorim ca 2019 să continue în același fel, să inspiram atitudini și comportamente, să ridicăm semne de întrebare legat de ce poate fiecare dintre noi să facă mai bine. Tot ce realizăm prin Grow Up Romania implică acțiuni punctuale, constante, de informare și responsabilizare individuală, civică și socială, cu impact colectiv pentru orașul în care locuim.

Așadar, în loc de concluzie, detaliem proiectele de informare și implicare pe care vrem să le dezvoltam mai departe împreună cu viitorul nostru partener civic:

 

Proiect “Strânge După Câinele Tău”

În 2018 am oferit aproximativ 1500 de flyere și 200 de postere la prețul de producție, către persoane civice direct interesate.

Ne propunem:

  • Să triplăm numărul de materiale oferite gratuit către persoane direct interesate;
  • Să contactăm magazinele de tip petshop și cabinetele veterinare pentru a ne ajuta să distribuim materialele de informare ale campaniei;
  • Să realizăm materiale video tip interviu cu specialiști (veterinari, medici) cu scopul de a informa corect cetățenii privind pericolul la care suntem supuși atât noi cât și patrupezii care iau contact cu materiile fecale nestrânse de pe străzi sau din parcuri;
  • Să realizăm și să promovam în social media mini-clipuri video “Și eu strâng după câinele meu” pentru a normaliza acest gest;
  • Să stabilim colaborări noi cu comunități care ne pot sprijini în răspândirea mesajului, precum Câini Utilitari. Vom crea astfel canale noi de răspândire a mesajului despre responsabilitățile posesorilor de câini și bunele maniere ale părinților vis a vis de interacțiunea copiilor cu câinii străini (eventual transformat într-un workshop pentru copiii).

 

Proiect “Parchez Nu Blochez”

În 2018 am oferit aproximativ 1000 de flyere la prețul de producție către cetățeni care au vrut sa se implice în răspândirea mesajului campaniei.

Ne propunem:

  • Să printăm o serie nouă de flyere și să oferim aceste materiale gratuit unui număr cât mai mare de cetățeni pentru a fi distribuite direct de către ei în situațiile necesare;
  • Să printăm și să distribuim stickere  “Parchez NU blochez” direct către șoferii care își iau acest angajament de a nu bloca trotuarele sau trecerile de pietoni, oferind un exemplu pozitiv.

 

Proiect “Oprește Răspândirea Microbilor”

În 2018 importante instituții publice și private, locuri de joacă, gradinițe private, Inspectoratul Școlar al Municipiului București au adoptat și informat părinții prin afișarea și distribuția mesajului campaniei noastre.

Ne propunem:

  • Să producem și să oferim gratuit posterele campaniei pentru a ajunge la cât mai mulți cetățeni;
  • Să contactăm și stabilim parteneriate și colaborări cu instituții publice și private pentru a avea un impact mai mare  (luăm în considerare Metrorex, STB, școli, grădinițe, locuri de joacă, inspectoratele școlare).
  • Să apelăm la canale noi de distribuire a mesajului precum afișarea în anumite spații publice unde displayul este contra cost: ecrane metrou, spot radio, etc.

 

Proiect “Iluminat Optim în Locurile de Joacă”

Ne propunem:

  • Să sesizăm autoritățile asupra nivelului scăzut de lumină din locurile de joacă după lăsarea întunericului. Vom trimite sesizări alături de soluții concrete (schițe cu nivel optim de iluminat) și vom încerca o colaborare cu primăriile pentru a rezolva aceste probleme;
  • Să inițiem și să facilităm introducerea în normative a iluminatului în locurilor de joacă. Din cercetările noastre a reieșit că acesta nu este reglementat – efectiv nu există standarde legale tehnice legate de acest aspect;
  • Căutăm parteneriate publice și private. Ne dorim să realizăm o “soluție model” cu un nivel de iluminat optim într-un loc de joacă din București, pentru a oferi un exemplu pozitiv și a seta un standard minim de respectat pe viitor.

 

Proiect „Marcaje corecte treceri de pietoni” (va fi lansat în 2019)

Ne propunem:

  • O campanie de conștientizare (print, online și radio) pentru pietoni și șoferi legat de traversarea în siguranța și respectul față de pietoni;
  • Comunicarea informațiilor legate de normele de trasare a marcajelor rutiere cum sunt stratul de vopsea, calitatea acesteia și rezistența ei în timp, precum și de bordurile din dreptul trecerilor de pietoni. Pietonii informați vor fi mai conștienți și mai implicați în rezolvarea problemelor;
  • Să sesizam autoritățile cu ajutorul voluntarilor de fiecare dată când întâlnim o zebra ștearsă sau un semn de trecere deteriorat sau greu de văzut.

 

Dorești să devii partener civic al Asociației Grow Up Romania? Contactează-ne și hai să ne întâlnim să discutăm detaliile colaborării. 

Share: