Strânge după câinele tău

Campania „Strânge după câinele tău” a pornit din dorința de a ne simți mai confortabili în orașul nostru, de a ne lăsa copiii să se joace liniștiți în iarbă în parcuri și de a ne plimba pe trotuare nestingheriți. Așa cum v-am obișnuit, vom merge tot pe o abordare specifică Grow Up Romania – adică aceea de a apela la bunul simț al cetățeanului, la informarea lui corectă, la dorința de a contribui prin acțiuni simple la un oraș mai child friendly. Campania este adresată către posesorii de patrupede care nu strâng după cățeii lor.

Pe lângă faptul că sunt neplăcute, excrementele de animale lăsate în spațiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase în cazul câinilor nevaccinați și nedeparazitați regulat, așa cum ne confirma dna dr. pediatru Ilinca Tranulis în video-ul de mai jos. Nu trebuie nicidecum limitată interacțiunea dintre copii și căței, sunt foarte multe beneficii din joaca alături de animale și grija față de ele. Video-ul prezintă pericolele și regulile de igiena în cazul patrupedelor cu stăpâni mai puțin responsabili care nu strâng excrementele și nu îi vaccinează sau deparazitează.

 

Cum poți să te implici?

1. Împarte flyere persoanelor cu câini pe care le întâlnești în drumul tău. Este un mic gest de informare și de a le aduce aminte să fie cetățeni responsabili.

2. Lipește posterele la ieșirea din bloc / în lift / la avizier, cu acordul asociației de proprietari, pentru a le aduce aminte locatarilor posesori de câini să nu plece la plimbare fără materialele necesare.

3. Trimite sesizări Primăriei de Sector să instaleze coșuri cu pungi pentru excrementele cățeilor în zona ta, utile pentru cei care uită acasă materialele necesare.

4. Promovează campania „Strânge după câinele tău” online (Facebook, Instagram) și offline (cabinete veterinare, magazine pentru animale) – cu cât va ajunge la mai mulți oameni, cu atât va fi mai eficientă.

 

Materiale pe care le punem la dispoziție:

FLYER 
Flyerele le poți achiziționa de la noi, echipa Grow Up Romania. Completează formularul de comandă cu cantitatea dorită.

Le poți printa și tu dacă ai acces la o imprimantă color: [DOWNLOAD FLYER 10×10 PDF]

 

POSTER
Posterele pot fi printate oriunde (acasă, printshop) sau achiziționate de la noi, echipa Grow Up Romania. Completează formularul de comandă cu cantitatea dorită. [DOWNLOAD POSTER A4 PDF]

Avem deja exemple în Sectorul 3 și 4 în care Asociațiile de Proprietari au folosit cu succes posterele Grow Up Romania.

 

SESIZARE
Pentru cei care uită acasă materialele necesare, coșurile cu dozatoare de pungi pentru excrementele cățeilor sunt foarte utile. Așa nu vor mai exista scuze. Trimite sesizări Primăriei de Sector să instaleze astfel de coșuri și în zona ta. [DOWNLOAD EXEMPLU SESIZARE .DOCX]

 

„If you give them a chance, they’ll do the right thing.”

Share: