fbpx

Treceri de pietoni degradate pe Bulevardul Basarabia

În prezent orice părinte care vrea să traverseze Bd. Basarabia pentru a ajunge în Parcul Național sau la Spitalul de Pediatrie trebuie să sară cu căruciorul peste șinele de tramvai, zonele cu piatră cubică și gurile de canal. Acestea prezintă însă foarte multe denivelări și gropi, fiind adevărate obstacole și făcând traversarea extrem de grea și chiar periculoasă — mie personal mi s-a blocat roata căruciorului într-o groapă de lângă șină și am fost claxonată insistent până am reușit să mă urnesc din loc. Nu vreau să îmi imaginez situația pentru persoanele cu dizabilități, în cărucioare cu rotile. Fiind zone de interes pentru părinți și copii, aceste treceri de pietoni marcate pe hartă sunt foarte folosite, însă nu trebuiesc neglijate nici celelalte, tot Bd. Basarabia fiind în aceeași situație de degradare.

Am cerut Primăriei Sector 2 și Administraţiei Străzilor Bucureşti repararea acestor treceri de pietoni și aducerea lor la un standard decent pentru a putea traversa în siguranță strada, însă nu am primit niciun răspuns momentan (doar nr. de înregistrare a sesizării). Am anunțat și RATB de situația aceasta, în caz ca ei se ocupă de reabilitarea porțiunii cu șina de tramvai.

Ce dorim? Repararea acestor treceri de pietoni și aducerea lor la un standard decent pentru a putea traversa în siguranță strada:
– nivelarea trecerilor de pietoni: diferență de nivel lină între trotuar și carosabil; trecere lină peste șina de tramvai; trecere lină peste gurile de canal
– marcarea trecerilor de pietoni în mod corespunzător (exemplu aici) — momentan sunt foarte puțin vizibile, vopseaua este aproape ștearsă
– îmbunătățirea semnelor de atenționare că urmează o trecere de pietoni (amplasare corespunzătoare, curățare)

Acțiuni și durata lor:
3 Aprilie 2018 – am trimis o sesizare către Primăria Sector 2 ([email protected]) și Administraţia Străzilor Bucureşti ([email protected])
3 Aprilie 2018 – am primit nr. de înregistrare de la ambele instituţii
10 Aprilie 2018 – am revenit cu mai multe poze din teren, pentru a sublinia necesitatea reparațiilor, cât mai urgent. Am anunţat si RATB ([email protected]) de situaţia curentă din teren.
24 Aprilie 2018 – am trimis o sesizare şi către Brigada Rutieră ([email protected]) pentru a-i atenționa în legătură cu marcajul șters al zebrei și vizbilitatea redusă a semnului de atenționare că urmează o trecere de pietoni.

2 Mai 2018 – Primăria Sector 2 ne-a informat că a direcționat sesizarea noastră către ASPMB (responsabili cu gropile din carosabil și marcaje), RATB (pentru șina de tramvai) și Apa Nova (pentru gurile de canal).

3 Mai 2018 – Echipe Acvatot (de la Apa Nova) asflatau de zor gurile de canal.
O primă reușită!

7 Mai 2018 – RATB ne-a raspuns sesizării:

Am observat însă că nu toate problemele din zona șinelor au fost rezolvate, așa că pe data de 17 Mai am înaintat o nouă sesizare către RATB, atașând poza de mai jos:

18 Mai 2018 – Am revenit cu sesizarea către Brigada Rutieră cu poze care arată lipsa vizibilității șoferilor în zonă: marcaje pietonale foarte șterse, semne de circulație de atenționare plasate după stâlpi și copaci, sau acoperite cu stickere:

Povestea continuă, vă vom ține la curent.

Implică-te și tu: sesizează problemele întâlnite în drumul tău către autorități! Durează numai 5 minute să trimiți o sesizare pe e-mail. Iar dacă locuiești în zonă, trimite o sesizare referitoare la situația precară a trecerilor de pietoni de pe Bd. Basarabia.

[Download Model Sesizare]

UPDATE: Am reușit!! După ce am scris acest articol pe blog și l-am trimis autorităților, alături de 2 sesizări, trecerile de pietoni de pe Bd. Basarabia au fost vopsite. Toate! Deci se poate!

Share: