fbpx

Cursa de Obstacole Urbane

Cursa de Obstacole Urbane din București este singura competiție urbană la care trebuie să câștigi. Totodată, este unica fără premiu. Uneori, premiul este doar satisfacția traversării unui bulevard în siguranță sau bucuria parcurgerii unei porțiuni cât mai lungi de trotuar fără să fii oprit de o mașină parcată neregulamentar.

V-ați prins despre ce vorbim – despre nivelul de accesibilitate redus din capitală, mai ales când este vorba de părinți cu cărucioare de copii. Noi la Grow Up Romania credem în puterea exemplului, așa că ne-am hotărât să lansăm o campanie de Obstacole Urbane, în care filmăm si pozăm aventurile din capitală, cu căruciorul.

Ulterior trimitem sesizări autorităților pentru a le semnala neregulile, făcându-i conștienți de problemele existente și motivându-i astfel să găsească rezolvări. Proiectul #obstacoleurbane este o campanie de conștientizare a problemelor de accesibilitate din București care transformă orice plimbare plăcută prin oraș într-o aventură obositoare.

Cum poți să te implici?
1. Filmează sau pozează problemele întâlnite pe trotuare și treceri de pietoni: gropi, denivelări, borduri înalte, mașini parcate neregulamentar, gunoaie, stâlpi sau alte obstacole urbane care fac manevrarea unui cărucior cu copil o adevărată aventură — tot ce te împiedică să te plimbi civilizat pe trotuar prin București.

2. Trimite-ne un mesaj pe Facebook (pagina Grow Up Romania) cu video-urile sau pozele făcute, specificând problema și locația (strada, sectorul), cu acordul că le putem face publice.
*Pentru mai multă vizbilitate le poți posta pe pagina proprie de Facebook sau Instagram, folosind hashtag-ul #obstacoleurbane și tag-uind Grow Up Romania în postare.

3. Noi, echipa Grow Up Romania, te vom răsplăti cu un model de sesizare pentru autorități (ADP-ul sau Primăria de sector și ASPMB – Administrația Străzilor) și vom depune și noi una pentru problema respectivă. Unde-s mulți puterea crește! DOWNLOAD MODEL SESIZARE (format .docx)

4. Video-urile și pozele vor fi publicate în galeria proiectului #obstacoleurbane pe website-ul growupromania.ro și pe conturile de Facebook și Instagram Grow Up Romania pentru mai multă vizibilitate.

 

Sesizări depuse:

5 Septembrie 2017 – Am primit numere de înregistrare (28994/13.10.2017 ; 33514/05.09.2017) pentru sesizările către ASPMB (Administrația Străzilor) [email protected] și ADP Sector 1 [email protected]  –  video-uri trimise cu problemele din zona Lascăr Catargiu, Sector 1: gropi, denivelări, canale în dreptul trecerii de pietoni, pavaj stricat. Sesizarea a fost trimisă de către Primăria S1 tot către ASPMB.
13 Octombrie 2017 – am trimis un email către ASPMB să le reamintim prietenos că se apropie termenul de 30 de zile de la depunerea sesizării.

7 Septembrie 2017 – Am primit număr de înregistrare (73672/07.09.2017) pentru sesizarea către Primăria Sector 3 [email protected]   poze trimise cu problemele din zona Mall Vitan, Sector 3: stâlp și coș de gunoi pe refugiul de tramvai care fac imposibilă trecerea cu căruciorul, bordura foarte înaltă în dreptul trecerii de pietoni. În noul serviciu S3 de urmărire a sesizărilor aceasta problemă apare ca înca „în lucru”.
5 Octombrie 2017 – am primit un email de la RATB ([email protected]) care se angajează să rezolve problema până pe 15 ale lunii (număr de înregistrare RATB: 96674/07.09.2017).
7 Noiembrie 2017 – Problema stâlpului pe refugiu a fost rezolvată – mai multe detalii aici. Mulțumim RATB pentru promptitudine!

18 Septembrie 2017 – Am primit număr de înregistrare (50460/18.09.2017) pentru sesizarea către Primăria Sector 4 [email protected]   poze trimise cu problemele din zona strada Secerei, Sector 4: stâlpi proaspăt montați în mijlocului trotuarului, făcându-l impracticabil pentru părinții cu cărucioare. Am contactat și [email protected] pentru a ne susține sesizarea, însă nu am primit niciun răspuns.
17 Octombrie 2017 – am primit un răspuns foarte vag de la Primăria S4 pe care îl puteți citi aici. Am insistat să ne ofere lămuriri, însă am primit, din nou, un răspuns nefavorabil, pe care îl puteți citi aici.

5 Octombrie 2017 – Am primit număr de înregistrare (54204/06.10.2017 ; 27853/04.10.2017) pentru sesizarea către Primăria Sector 4 [email protected] și ASPMB [email protected]   poze si video trimise cu problemele din zona b-dul Metalurgiei, Sector 4: denivelări, vegetație, gropi pe trotuar. Sesizarea a fost trimisă de către Primăria S4 tot către ASPMB, așadar așteptăm.

16 Octombrie 2017 – Am primit număr de înregistrare (88030/16.10.2017) pentru sesizarea către Primăria Sector 3 [email protected] –  poze trimise cu problemele din Strada Zborului, Sector 3: fire de electricitate nesecurizate, gropi, gunoaie, trotuar foarte mic.
2 Noiembrie 2017 – am primit o înștiințare că problema a fost transmisă către operatorul de salubritate, și atât. În noul serviciu S3 de urmărire a sesizărilor aceasta problemă apare ca și rezolvată favorabil. Așa să fie oare?

 

Nu uita:

 

Share: