fbpx

Drum inaccesibil pentru cărucioare în Tineretului

Un drum inaccesibil pentru cărucioare, bicicliști sau persoane cu dizabilități găsești mai ușor ca un taxi peste tot în București, iar azi vom vorbi punctual despre o alee din Parcul Tineretului.

În engleză se numesc „desire paths” și un exemplu ar fi acele alei pe care oamenii le formează în parcuri atunci când drumurile asfaltate/oficiale nu sunt destul de eficiente. În poza de mai jos: un drum inaccesibil, o cărare formată de părinții cu cărucioare și copiii cu biciclete sau trotinete care nu pot coborî cele 20 de trepte până la un loc de joacă din Parcul Tineretului. Știm, este o situație foarte des întâlnită în parcurile din București – nu ducem lipsa de trotuare inaccesibile și gropi.

Acțiuni și durata lor:
6 Iulie 2017 – am trimis sesizarea legata de exista acestui către [email protected] – Parcul Tineretului ține de Primăria Generală – Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și nu de Sectorul 4
6 Iulie 2017 – am primit nr. de înregistrare
13 Noiembrie 2017 – în urma revenirii cu un email (deoarece s-a depășit cu mult termenul de 30 de zile), am primit un nou nr. de înregistrare pentru sesizare

Implică-te și tu:
Dacă întâlnești probleme similare în locurile de joacă pe care le frecventezi cu cei mici (murdărie, echipamente stricate, animale care frecventeaza locurile de joacă), poți să folosesti oricând și foarte ușor modelul de sesizare de mai jos.

Durează numai 5 minute să o completezi și să o trimiți pe e-mail către Primăria și ADP-ul de sector de care aparține spațiul de joacă respectiv. Împreună putem schimba lucrurile în bine!

DOWNLOAD MODEL SESIZARE (format .docx)

Pentru inspirație:
Vă recomandăm 2 articole foarte interesante despre importanța designului urban corect: 99percentinvisible – Least Resistance Desire Path & Thestar.com – How Pedestrians & Cyclists are changing Toronto.

Din aceași categorie de provocări urbane, te invităm să citești despre campania noastră  #parcheznublochez  – un proiect la care nu mai apelam la autorități, ci la bunăvoința șoferilor care au parcat neregulamentar pe trotuare, ocupând astfel spațiul pentru pietoni sau cărucioare.

Share: