fbpx

Reparații la un loc de joacă vandalizat din Sectorul 2

Nu ai cum să nu dai peste un loc de joacă vandalizat în București indiferent de sector. Locuim în Sectorul 2, iar printre multele blocuri găsești și câte un loc de joacă amenajat pentru cei mici chiar dacă realitatea este că cele mai multe dintre ele, seara, sunt vandalizate de diferiți locuitori din cartier.

Sesizări în scris am făcut cu orice ocazie chiar dacă nu se află în perimetrul nostru de joacă. Facem chiar și în alte sectoare când dăm peste probleme. În luna mai 2018 am trimis o nouă sesizare pe email către ADP Sector 2 privind un astfel de loc de joacă, dintre blocuri, complet vandalizat:
– gardurile și leagănele rupte
– mizerie și rugină peste tot
– denivelări și gropi în interior

Un adevărat pericol public pentru cei mici.

M-am bucurat să primesc vestea pe email că cei de la ADP Sector 2 s-au ocupat să repare problemele sesizate. Dar m-am întristat tare când am fost să văd cu ochii mei locul reparat, ce-i drept, dar din nou plin de gunoaiele locatarilor.

E ușor să arătăm cu degetul mereu către autorități, dar de cele mai multe ori vina este și a noastră, a localnicilor, căci nu avem o cultură a bunului simț și respectului față de mediu, societate, cetățeni și oraș.

Coșurile de gunoi erau goale la 2 pași, spațiul de joacă însă plin de pungi, sticle de bere, semințe și hârtiuțe.

Ce poți face în acest caz este să suni la poliția de sector de care aparții. Sesizări telefonic la orice oră târzie în care auzi sau observi gălăgie la locurile de joacă pentru a veni să le amintească localnicilor că sunt într-un loc public destinat copiilor și ar trebui să se poarte ca atare.

Acțiuni și durata lor:

25 mai 2018 – am trimis sesizare  către [email protected] și [email protected]
27 iunie 2018 – am primit răspuns de la [email protected] cu rezolvarea problemelor sesizate
1 iulie 2018 – am fost să constatăm modificările făcute și am găsit locul reparat dar plin de gunoaie

DOWNLOAD MODEL SESIZARE (format .docx)

Dacă vrei să înțelegi mai multe despre cât de ușor este să faci o sesizare citește articolul nostru dedicat acestei teme:  O sesizare se face mai ușor decât crezi

Reamintim datele de contact unde puteți scrie sesizările cu neregulile semnalate per sector inclusiv dacă ai un loc de joacă vandalizat în drumul sau cartierul tău:

O săptămână cu grijă și respect față de orașul tău! Implică-te și tu!

Share: