fbpx

Reguli de siguranță pentru corpul copilului tău

Introducem o nouă categorie de proiecte Grow Up Romania: Educație Urbană. Viața în oraș vine cu bune și cu rele și este în datoria noastră să construim în timp bazele unei educații solide pentru copiii noștri, inclusiv când e vorba de educația urbană. Pe termen lung aceasta ajută la propria protecție, la consolidarea încrederii în sine și la conviețuirea cât mai armonioasă cu cei din jurul nostru.

Primul nostru proiect din aceasta categorie este posterul Reguli de Siguranță pentru Corpul Meu, tradus și adaptat după o inițiativă a unei edituri pentru părinți și copii din Australia, educate2empower , cu aprobarea lor.

Ideea ne-a venit în urma unor discuții, publice și între prieteni, legate de abuzuri și victime, în urma unor cazuri de pedofilie recente, care apar tot mai des din nefericire.

Concluzia este că pentru a nu ajunge victimă, cel mai bine e să fii educat. De aceea, vă încurăjam să preluați posterul, să îl tipariți și să îl afișați în casă, la grădiniță, la școală, la locul de joacă sau oriunde altundeva unde poate fi văzut de copii și părinți.

Îl puteți distribui și pe blog-uri sau pe rețelele sociale. Cu cât ajunge la mai multă lume, cu atât vom avea mai multă liniște știindu-ne copiii în siguranță.

Posterul în format PDF A3 îl găsiți aici. (click dreapta – salvați fisier)

Iar în format JPEG îl găsiți aici. (click dreapta – salvați fisier)

Nu uita să vorbești cu copilul tău și despre lucrurile „rușinoase” – e mai bine să știe că are control absolut asupra corpului său.

 

 

 

Share: