fbpx

Curățenie în locurile de joacă din Grădina Icoanei

Parcul Grădina Icoanei și locurile de joacă, o poveste lungă de aproape 2 ani, mai jos:

În plimbare pe strada Arthur Verona în timpul festivalului Street Delivery am ajuns și în Parcul Grădina Icoanei. Umbră, frumos, curat, stare zen…până am vazut locul de joacă, unde un strat gros de murdărie acoperea echipamentele de joacă. Am făcut poze și am trimis o sesizare către Primăria S2 și ADP S2.

Deși în luna Mai 2017 făcusem deja o sesizare în acest sens către Primăria S2, nimic nu s-a schimbat. Așa că am insistat!

    

Acțiuni și durata lor:
22 Mai 2017 – am trimis prima sesizare către [email protected]
23 Mai 2017 – am primit nr. de întregistrare
12 Iunie 2017 – am trimis a doua sesizare către [email protected] și [email protected]
13 Iunie 2017 – am primit nr. de întregistrare
14 Iulie 2017 – am primit confirmarea soluționării de la ADP S2
Vizitând parcul am observat că spațiul de joacă fusese curățat aproape complet de urmele de graffiti și arăta mai bine. Și căsuțele au fost vopsite (nu chiar ok calitativ din păcate, după cum se vede în poza de mai jos). Bucătăria era însă la fel de murdară și echipamentele de joacă nu au fost reparate.
21 Iulie 2017 – Am trimis o nouă sesizare către ADP S2 menționând că a fost doar o curățenie parțială și că echipamentele de joacă nu au fost reparate.

Poze ulterioare primei curățări:

Un update final din perioada iulie – august 2018.

Pentru că sesizările ne-au tot fost ignorate, am aflat de un nou tip de sesizare mai serioasă, și anume o sesizare administrativă. Am trimis un email către ADP S2 cu formularea: „Subsemnata…. vă supune atenției următoarea situație care se constituie în sesizare adiministrativă conform legii nr. 544/2001, sub motivul că nu am primit răspuns la solicitarea mea adresată în data de … și pe care o regăsiți atașată acestui email.” Ne bucurăm să spunem că această insistență a noastră a funcționat!

Parcul a mai fost reabilitat, jucăriile reparate mai bine, însă nu complet, mai sunt piese care au rămas neînlocuite. Ce-i drept, am văzut că nu sunt pericole, echipamentele sunt verificate periodic, iar sesizările putem spune că funcționează.

 

Implică-te și tu:
Dacă întâlnești probleme similare în locurile de joacă pe care le frecventezi cu cei mici (murdărie, echipamente stricate), poți să folosesti modelul de sesizare de mai jos. Durează doar 5 minute să o completezi și să o trimiți pe email către Primăria și ADP-ul de sector de care aparține spațiul respectiv. Împreună putem schimba lucrurile în bine!

DOWNLOAD MODEL SESIZARE (format .docx)

Share: