fbpx

Problemele părinților în spațiul urban

Din diverse conversații avute pe un grup de discuții între părinți, între noi patru (Adelina, Alma, Dana și Iulia) s-a legat o prietenie motivată de dorința arzătoare de a construi un București child-friendly.

Împreună am început să fim mai atente la lucrurile din jur de care ne lovim în calitate de părinți în București. Am identificat astfel probleme în acțiunile pe care le facem zilnic împreună cu familia și prietenii noștri în mediul urban. Toate acele lucruri mici, “invizibile”, neglijate de autorități care îți strică ziua atunci când încerci să te bucuri alături de copii în parc sau când vrei să ajungi la timp în partea cealaltă a orașului. DOWNLOAD PDF cu lista completă a problemelor găsite. Preview mai jos:

Ulterior le-am validat cu un grup mai mare de părinți zen, proactivi, și astfel s-a nascut inițiativa civică Grow Up Romania.

Atașăm mai jos rezultatele chestionarului „Problemele părinților în spațiul urban”. Mulțumim tuturor părinților din grupul ZenMommy care au contribuit în a prioritiza și a confirma provocările zilnice cu care ne confruntăm.

Toate proiectele Grow Up Romania au ca scop rezolvarea acestor probleme şi construirea unui mediu prielnic familiilor, avand ca focus spațiile verzi, locurile de joacă şi accesibilitatea. Am ales să înaintăm (cel puțin momentan) cu pași mici, realizabili, să schimbăm lucrurile în bine puțin câte puțin, atât cât ne stă în putere și ne permite timpul.

„Cel mai bun oraș în care ai putea să crești un copil este chiar orașul tău. Ai grijă de el!” – Echipa Grow Up Romania

Share: