1500 de kituri gratuite pentru copiii din București

“Am Grijă de Orașul Meu”, proiect inițiat de Grow Up Romania, prinde contur cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București. 1500 de elevi din clasele pregătitoare, întâi și a doua din școlile de stat din capitală vor primi acest kit gratuit, la solicitarea cadrelor didactice, completând formularul de mai jos.

Scopul proiectului

Kitul de explorare urbană și educație civică “Am Grijă de Orașul Meu” este un produs inovativ, extrem de practic și util care stă la baza educației viitorilor cetățeni. Acesta suplinește curricula școlară de educație civică pentru preșcolari și elevii din clasele primare, încurajează spiritului civic și ecologic, descoperirea orașului într-un mod original.

Venim în ajutorul cadrelor didactice și al părinților în a porni conversații cu cei mici despre orașul în care trăiesc și a-i învăța regulile comunității lor, prin joacă.

Ce conține kitul “Am Grijă de Orașul Meu”

Kitul conține 30 de carduri A5 cu informații și activități pe teme actuale de educație civică, adaptate copilăriei la oraș: cartier, natură, comunitate, administrație, reguli de circulație, prezentate în mod atractiv, cu design potrivit copiilor. Activitățile din kit urmăresc creșterea respectului față de oraș și locuitorii lui, interacțiuni mai prietenoase cu spațiile publice urbane, grija față de mediu – fiind perfecte pentru orele de Dezvoltare Personală și Școala Altfel. 

UPDATE: În doar 3 zile de la lansare, toate kiturile gratuite pentru școlile din București s-au epuizat. Mulțumim pentru înscrieri! Acest lucru ne confirmă nevoia de instrumente suplimentare de lucru pentru a pune bazele educației civice timpurii. Dacă doriți să vă înscrieți în proiect, încă o puteți face. Păstrăm înregistrarea dvs. și sperăm să revenim cu o confirmare ulterioară dacă vom primi o finanțare suplimentară.

👉 VREAU KITUL ÎN CLASA MEA – ÎNSCRIE-TE AICI

Programul pilot* se adresează cadrelor didactice care predau la clasele pregătitoare – a II-a, în școli de stat din București. Vom oferi peste 200 de kituri gratuite în fiecare sector mulțumită proiectului pilot realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului Bucureşti. Fiecare clasă participantă în proiect va primi câte un kit pentru fiecare elev și unul pentru cadrul didactic, precum și un scurt îndrumar de folosire. Pentru demararea proiectului, Asociația Grow Up Romania va încheia un parteneriat cu cadrul didactic valabil în anul școlar 2022-2023.

Pentru oricine altcineva interesat – kiturile vor fi puse în vânzare ulterior finalizării proiectului pilot. O precomandă ne ajută să ne pregătim necesarul de stocuri și nu implică o obligație de a achiziționa ulterior kitul. Te poți înscrie pentru precomandă aici:

👉 VREAU KITUL CU PRECOMANDĂ ÎNSCRIE-TE AICI

*Proiect realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Primăriei Municipiului București / Consiliului General al Municipiului București și nu implică nicio responsabilitate din partea Autorității Finanțatoare.

 

Despre proiect

Proiectul “Am Grijă de Orașul Meu” înglobează activități de informare și promovare a educației civice și ecologice timpurii (reguli de trai în comun, transport alternativ, grijă față de mediu, reguli de circulație, respectul față de natură, oraș, patrimoniu) atât către copii cât și către adulții din jurul lor. Vom porni o campanie de conștientizare privind importanța acestor subiecte, susținută de distribuția a 1500 de kituri gratuite și de un atelier interactiv pentru copii.

Ne propunem să contribuim la formarea unei baze de educație civică pentru copii și la creșterea simțului de apartenență la comunitate, la dezvoltarea spiritului civic și ecologic urban. Prevenția prin educație civică schimbă mentalități pe termen lung, fiind mai eficientă dacă începe din copilărie.

Primul pas va fi în București prin acest proiect pilot (1500 kituri gratuite + atelier pentru copii), urmând ca ulterior să dezvoltăm proiectul la nivel național în orașe cu peste 50.000 de locuitori.

În cadrul proiectului pilot:

  • Vom face ultimii pași pentru realizarea prototipului (cutie + 30 carduri față-verso);
  • Vom tipări și distribui 1500 de kituri către copii cu vârste între 4 și 10 ani (cu focus pe clasele pregătitoare – a II-a din școlile de stat) din comunități cât mai diverse din București, în toate cele 6 sectoare;
  • Vom organiza un atelier pentru copii – aproximativ 20 de participanți cu vârste între 4 și 10 ani – în care vom realiza împreună o parte din activitățile cu tematică de mediu din kit;
  • Vom promova spiritul civic și ecologic urban și implicarea în acțiuni voluntare a locuitorilor în oraș. 

 

Mulțumiri colaboratorilor

Nouă carduri din kitul “Am Grijă de Orașul Meu” sunt realizate în colaborare cu asociații partenere, pe teme de educație urbană specifice lor: ARCEN – cutremure, Asociația Parcul Natural Văcărești – natura urbană, Ashoka – empatie și antreprenoriat social, BAZA. Deschidem Orașul – urbanism, Micul Erou – prim ajutor, MATKA – educației prin artă, Da’ De Ce – patrimoniu, AMAIS – orașe incluzive, Clubul Câinilor Utilitari – relația cu câinii. 

Conceptele, textele, designul și ilustrațiile sunt realizate de echipa Grow Up Romania și colaboratori. Toate drepturile rezervate. Mulțumiri speciale: Iulia Iordan, Dana Ostacie, Alexandra Groves, Alma Cazacu pentru texte, Iulia Groves pentru design și ilustrații, Ella Moroiu pentru corecturi, Cristina Cioabă pentru promovare. Mulțumiri donatorilor care au susținut creația kitului. 

Mulțumim tuturor cadrelor didactice și părinților care se vor alătura acestui demers de a pune bazele unei educații civice solide, cu respect pentru comunitățile în care trăim. 

Share: