fbpx

În oraș a nins, cum ne descurcăm?

O ultimă răbufnire iernatică ne-a adus în București un strat înăltuț de zăpadă și temperaturi destul de joase, condiții care au determinat închiderea școlilor și grădinițelor timp de o săptămână. Dar pentru oricare dintre noi 7 zile în casă pot deveni apăsătoare, cu atât mai mult pentru copilași. În încercarea de a nu ne schimba rutina de ieșit la joacă prea mult, am făcut câteva plimbări prin oraș și prin parc, cu gândul la cum putem contribui pentru a avea o urbe mai prietenoasă.

Ca în multe alte situații, babywearingul poate fi opțiunea salvatoare pentru că accesul cu căruciorul este puțin spus, dificil, dacă nu chiar imposibil. Însă și mamele care îsi poartă copiii pot întâmpina dificultăți pentru că deszăpezirea trotuarelor este lăsată în seama proprietarilor clădirilor adiacente și de multe ori nimeni nu se ocupă de asta. Mai mult, mașinile de deszăpezire împing zăpada înspre și pe trotuare. Uneori este ridicată de basculantele firmelor de desăpezire, alteori nu.

Noi am fost prezenți în Parcul Lumea Copiilor, o atracție pentru multe familii din București, iar în zona dinspre Parcul Tineretului aleile erau deszăpezite doar parțial. Din păcate acest lucru va însemna multă apă la picioare în următoarele zile (popular denumita „fleoșcăială”) așa că ne înarmăm cu hainuțe rezistente la apă. Locurile de joacă nu sunt deszăpezite. Dacă aveți cunoștință de locuri de joacă deszăpezite, vă rugăm să ne dați de veste, ne-am bucura să avem câteva exemple de „așa da”.

Însă cel mai deranjant aspect sunt excrementele de câine, la tot pasul, pe mijlocul aleilor. Cu toată bunăvoința, nu putem înțelege cum lipsește minimul de bun simț pentru unii proprietari de câini. Desigur, poate fi vorba și de câini fără stâpân, însă am fost de mai multe ori martori la nepăsarea stăpânilor așa că putem vorbi despre o culpă concretă.

Imagine pixelată din delicatețe față de ochii cititorului.

Mesajul nostru rămâne același: orașul nostru este despre fiecare dintre noi. Toți putem contribui, și numai un pic, ca să ne fie tuturor mai bine.

Mai jos regăsiți câteva numere de contact pentru București unde puteți sesiza probleme legate de deszăpezire:

Sector 1

Dispecerat Romprest: 021 9460 (firma deszăpezire)

Sector 2

Primăria: 0800 500 772 (număr special pentru deszăpezire)

Dispecerat Supercom: 021 9654 (firma deszăpezire)

Sector 3

Contact Amenajarea Domeniului Public 3 (ADP3) : 0759 990 272 (firma deszăpezire)

Sector 4

Contact Amenajarea Domeniului Public 4 (ADP4): 021 332 10 14 (firma deszăpezire)

Sector 5

Telefonul cetățeanului: 021 314 43 18 (primărie)

Sector 6

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6: 021 410 2550 (firma deszăpezire)

Urban: 021 413 9117 (firma deszăpezire)

Dacă descoperiți că numerele menționate mai sus nu funcționează sau nu sunt cele potrivite vă rugăm să ne scrieți pe pagina de Facebook sau în comentariile acestui articol.

Să avem o primăvară cât mai puțin înzăpezită!

Share: