fbpx

Educația urbană începe devreme – 5 recomandări de cărți pentru copii

Bazele unei educații solide se construiesc din timp, inclusiv când e vorba de educația urbană. Pe termen lung aceasta ajută la propria protecție, la consolidarea încrederii în sine și la conviețuirea cât mai armonioasă cu cei din jurul nostru.

De aceea, vă propunem o listă de cinci lecturi potrivite pentru vârsta preșcolară pe care le puteți citi și analiza împreună cu picii voștri. De asemenea, așteptăm cu drag comentariile voastre despre cum au receptat copiii aceaste lecturi și cum ați pus în practică ce ați descoperit împreună. În cazul în care ne puteți recomanda și alte lecturi cu aceleași teme, suntem nerăbdători să actualizăm lista de mai jos.

Pe stradă suntem mereu atenți – Editura Corint Junior, 2014 (4+ ani)

Dacă v-am stârnit interesul puteți citi un fragment din carte și o recenzie mai detaliată pe blogul Laurei Frunză.

 

Conviețuirea – Editura Rao, 2004 (5+ ani)

Puteți citi un fragment mai lung pe site-ul Libris.ro.

 

Casuța –  Editura Cartea Copiilor, 2014 (3+ ani)

O recenzie mai detaliată am găsit pe blogul Ursuleți Năzdrăvani.

 

Ai grijă ce faci în afara casei – Editura Arc, 2017 (3+ ani, carte cu autocolante)

 

Ai grija cum treci strada – Editura Arc, 2017 (3+ ani, carte cu autocolante)

Înțelegerea mediului în care trăim rămâne un deziderat și pentru pentru copiii mai măricei. De aceea vrem să împărtășim cu voi un material de ajutor.

Este vorba despre un Ghid de Educație Urbană, creat în 2011 de către Asociația Komunitas.  Scopul lui inițial era să fie folosit ca suport de curs la orele de educație civică din licee și școli gimnaziale. Proiectul, despre care puteți citi mai multe aici, nu s-a mai materializat din păcate în forma dorită. Avem însă la dispoziție ghidul, pe care vă invităm cu încredere să-l răsfoiți.

Sperăm ca pe viitor să găsim în librării cât mai multe cărți care abordează tema educației urbane, bineînțeles având conținut relevant și de calitate. Dacă veți întâlni sau deja știți de astfel de cărți care nu sunt în lista de mai sus, așteptăm cu interes sugestiile în secțiunea de comentarii.

Share: